sâmbătă, 8 august 2009

Reabilitare termica ca a mea n-a mai facut nimenea!


De la inceputul anului s-a vorbit si s-a scris foarte mult despre reabilitarea termica a locuintelor vechi, despre importanta realizarii ei si mai ales despre sprijinul pe care il va oferi statul prin faimosul sau program.

Promovarea subiectului, consider eu, este una laudabila intrucat avantajele efectuarii acestor lucrari sunt considerabile (atat materiale cat si estetice), dar nu despre asta vroiam sa va povestesc.

In ultima vreme am observat ca si in Burdujeni au inceput sa apara tot mai multe blocuri cu "look-uri" noi, ceea ce ar trebuie sa fie mai mult decat ok. Problema care se ridica e aceea ca de foarte multe ori fiecare scara se coloreaza intr-o alta culoare mai "frumoasa" decat a vecinilor de bloc ceea ce dauneaza grav imaginii si asa suferinde a cartierului nostru uitat. Doar in sectorul 5 al primarului care este am mai vazut astfel de explozii de culoare, dar parca nici acolo nu am gasit blocuri atat de pestrite. Iar daca totusi se merge pe acelasi design al fatadei mai apare cate un locatar buclucas care refuza renovarea/reabilitarea termica si iar se ajunge la un aspect "curat si placut uscat"...

Tare sunt curios daca exista sau nu reglementari ale administratie locale in ceea ce priveste modul de renovare a fatadelor cladirilor din oras, pentru ca dupa situatia din teren se pare ca oricine poate sa faca orice. Nu ar fi o surpriza ca in curand sa vedem blocurile pictate in picatele, cu floricele sau de ce nu cu portretele locatarilor.

Oare cei de la primaria Suceava au vizitat vre-un astfel de santier?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu